BUREAU

Pasfoto_zw

 

Arthur Klijn is geboren te Wierden, op 29 maart 1978. Hij behaalde zijn VWO-diploma in 1996 op het Durendael college in Oisterwijk. Van 1996 tot 2004 studeerde hij Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven met als afstudeerrichting architectuur. Met behulp van het Erasmus-uitwisselingsprogramma verbleef hij 7 maanden in Innsbruck, Oostenrijk, om te studeren aan de Fakultät für Architektur, Universität Innsbruck. In 2001 liep hij een buitenlandse stage in Kopenhagen, Denemarken, bij het architectenbureau MAMDesign. De pier Kvæsthusbroen te Kopenhagen werd het onderwerp van zijn afstudeerproject.

Tijdens zijn studie Bouwkunde deed hij zijn eerste werkervaring op bij een aantal architectenbureaus in Eindhoven.
Na zijn studie, van mei 2004 tot maart 2005, ging hij gedurende 10 maanden op wereldreis naar het Oosten om zo de cultuur en geschiedenis van de verschillende bezochte landen te ontdekken. Vanuit deze reis is hij naar Australië overgestoken om daar 4 maanden te gaan werken bij twee architectenbureaus in Sydney. Hier nam hij deel aan het ontwerpen van resorts en kinderdagverblijven.

Teruggekeerd in Nederland werkte hij van 2005 tot en met 2007 bij Hilberink Bosch Architecten te Den Bosch. Zijn voornaamste taken waren het maken van deelontwerpen en het uittekenen van ontwerpen vanaf de voorlopige ontwerpfase tot en met de werkfase.
Van 2007 tot en met 2011 werkte hij respectievelijk bij EGM architecten te Dordrecht en DMV architecten te Kerkrade. Bij deze bureaus werd het functioneel en planmatig ontwerpen verder ontwikkeld. Tot mei 2013 was hij werkzaam bij Wiegerinck architectuur en stedenbouw waar hij werkervaring opgedaan heeft in projecten in de gezondheidszorg en (universitair) onderzoek. Hij woont samen met Kim Stol in Rotterdam en ze hebben een zoon, genaamd Max.